nieuws

Vorig jaar minder auto’s en meer bromfietsen gestolen

Archief

De dalende trend die sinds 2002 waarneembaar is bij autodiefstallen, heeft zich ook in 2008 doorgezet. Volgens cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) werden vorig jaar 11.216 personenvoertuigen gestolen, 5,7% minder dan in 2007.

Vorig jaar minder auto’s en meer bromfietsen gestolen

Volkswagens zijn al jaren het populairst bij het dievengilde en vorig jaar goed voor ruim 21% van de autodiefstallen. Uit de cijfers blijkt verder dat de diefstal van relatief jonge auto's (0 t/m 3 jaar) licht is toegenomen, terwijl er minder oudere auto's onvrijwillig van eigenaar wisselden. Van de gestolen auto's werd meer dan de helft (55,9%) teruggevonden.

Opvallend is verder dat ondanks de kentekening vorig jaar 11.687 brom- en snorfietsen zijn gestolen, een toename van bijna 20% ten opzichte van 2007. Daarvan werden er 3.356 teruggevonden.

Reageer op dit artikel