nieuws

Voor tonnen op de loonlijst

Archief

Directeuren van failliete assurantiekantoren blijken soms voor exorbitante salarissen op de loonlijst te staan. In 2007 spande het echtpaar Kooiman de kroon, in 2008 is John Wolbers de topper op dat terrein.

 

De bedrijfsnaam leek vooral van toepassing op de directie zelf. Wolbers en compaan Fank Oosterbosch stonden bij Easy Life namelijk voor _ 32.000 per maand op de loonlijst. Het duo was tevens werknemer van het aan Easy Life gelieerde Liocorno. Hun maandsalaris aldaar is niet bekend.

 

  &nbspHet maandinkomen van Henk Oudman van Het Geld & Advieshuis stak daar maar magertjes bij af. Toch betitelde de curator van dit kantoor de _ 17.500 als "exorbitant". Oudman ontving bij zijn oude werkgever Gelink, ook geëindigd in een faillissement, een vergelijkbaar salaris.

 

  &nbspIn 2007 viel het echtpaar Jan en Ingrid Kooiman op met een maandloon van _ 15.000, per persoon per maand. Dat werd door het duo niet als een van de hoofdoorzaken genoemd van het faillissement van hun kantoor Brinckstaete Adviesgroep. Met Brinckstaete Adviesgroep Haarlem bemiddelt het echtpaar overigens vrolijk verder. "BrinckStaete, opgericht in 1994, behoort tot Nederlands meest vooraanstaande financieel adviseurs", luidt bijvoorbeeld de eerste zin van de actuele website.

 

Reageer op dit artikel