nieuws

Viaticale Zorg Groep neemt risicopolissen over

Archief

In Zoetermeer is de Viaticale Zorg Groep (VZG) van start gegaan. Dit bedrijf richt zich op terminaal zieken, die via VZG hun overlijdensrisicopolis voortijdig kunnen laten uitkeren. Volgens directeur Remco Trommel is de constructie niet te vergelijken met life-settlements.

Viaticale Zorg Groep neemt risicopolissen over

De kosten voor het overnemen van de polis bedragen € 2.500. "Wij nemen feitelijk pandrecht, in ruil waarvoor wij een overbruggingskrediet verstrekken aan de zieke", aldus Trommel. "De hoogte van de uitkering wordt bepaald door hoe terminaal iemand is en welke rente wij willen ontvangen. Dat gaat van het verzekerde bedrag af." Volgens Trommel, tevens eigenaar van financieel advieskantoor Second Opinion, is er geen sprake van een verzekering. "VZG verstrekt overbruggingskredieten. Bij overlijden wordt het krediet afgelost met de uitkering uit de polis." De overbruggingskredieten worden gefinancierd met geld dat participanten inleggen. Doel is om deze deelnemers een vaste jaarlijkse rentevergoeding uit te keren.
Het bedrijf is voorlopig alleen in Zuid-Holland actief. "Afhankelijk van de ervaringen en de resultaten wordt onze service volgend jaar uitgebreid naar de rest van Nederland." Een vergelijking met de Verenigde Staten gaat volgens Trommel mank: "Daar gaat het om het verkopen van polissen met een afkoopwaarde aan de hoogste bieder."

Reageer op dit artikel