nieuws

Verzuim speelt prominente rol in nieuw verleende volmachten

Archief

Kort voor en na de jaarwisseling zijn enkele verzekeraars actief geweest met het uitdelen van volmachten. De hoofdmoot bestaat uit verzuimvolmachten van De Goudse, Delta Lloyd, Generali en De Amersfoortse. Op uitvaartgebied gaf Monuta twee keer de pen uit handen.

 

Meest in het oog springend is de door De Goudse verleende verzuimvolmacht aan Jacobs & Brom, het assuradeurenbedrijf van Aon. In samenwerking met De Goudse heeft Aon namelijk een eigen verzuimproduct ontwikkeld, onder de naam Verzuim Totaal. Het product kan worden gesloten in combinatie met arbodienstverlening door Aon Verzuimadvies. Geeft de klant er de voorkeur aan alleen de losse verzuimverzekering te sluiten, dan is dat ook mogelijk.

 

  &nbspDe verzekeringen worden ondergebracht in een pool. Daarin treedt De Goudse op als leider. De andere pooldeelnemers zijn De Amersfoortse, Nationale-Nederlanden, ASR, Aegon en Delta Lloyd. Rechtsbijstand wordt verleend door DAS.

 

Transport

De Goudse verstrekte voorts een verzuimvolmacht aan TVM Volmachten, een 100%-dochter van transportverzekeraar TVM. Dat resulteert onder meer in een nieuw aov- en verzuimproduct. Het aov-product heeft de naam TVM Transport Aov gekregen en het nieuwe verzuimproduct heet Egalisatie Verzuimkosten. Dit verzuimproduct is onderdeel van TVM Medewerker Totaal.

 

  &nbspDe Goudse verleende ook een schade- én verzuimvolmacht aan Velten Assuradeuren. Voor het kantoor in Rijssen is De Goudse de negende volmachtgever. Het 45 medewerkers tellende intermediairbedrijf Velten Groep, met 1.500 zakelijke en 7.500 particuliere klanten in de boeken, heeft samen met Assist Verzuim de webapplicatie Verzuim Assist ontwikkeld. Hiermee kunnen volmachtbedrijven een volledige schadeadministratie voeren van verzuimvolmachten en pools.

 

Delta Lloyd

Zowel De Goudse als Delta Lloyd gaf een verzuimvolmacht aan Hanze Assuradeuren. Dit volmachtbedrijf van Anker Verzekert in Groningen (50 medewerkers) verkoos afgelopen zomer De Goudse als voorkeursleverancier. Het bedrijf wordt uitgebouwd tot een volwaardige serviceprovider, die zich toelegt op het bedienen van kleinere tussenpersonen die in nichemarkten werkzaam zijn.

 

  &nbspDelta Lloyd verleende voorts schadevolmachten aan Van Lanschot Chabot (Den Bosch) en Buro Nomden Assuradeuren (Delft) en een verzuimvolmacht aan Mutsaerts Assuradeuren (Tilburg). Dit laatste kantoor richt zich op marktsegmenten als vrijeberoepsbeoefenaren en de advocatuur en had al volmachten van NN, ASR, Reaal, Arag en De Goudse.

 

  &nbspDelta Lloyd heeft nu circa 160 volmachten uitstaan. De Goudse heeft nu 46 schade- en zeventien verzuimvolmachten uitstaan.

 

Generali

"De strategische keuze richting pensioen en inkomen is niet aan de afdeling Volmachten voorbij gegaan", zegt Jan van Leer, directeur Schade van Generali. Die maatschappij heeft nu 37 volmachten uitstaan, waaronder zes specifiek voor verzuimverzekeringen.

 

  &nbspDe jongste volmachten van Generali zijn gegaan naar De Boer Assuradeuren (Volendam), Meijers Assurantiën (Amstelveen), Summa Assuradeuren (Oirlo) en Thoma Assuradeuren (Lochem). CDS Assuradeuren (Harderwijk) kreeg van Generali alleen een schadevolmacht.

 

De Keyzer

De Keyzer Groep (Breda) ontving een verzuimvolmacht van De Amersfoortse. Het Brabantse kantoor beschikte al over verzuimvolmachten, maar zet samen met De Amersfoortse een nieuw concept in de markt: De Keyzer Verzuimoplossing. Samen met arbodienst Human Capital Care wordt onder meer werk gemaakt van actief en preventief verzuimmanagement.

 

Monuta

De intermediairbedrijven Leeuwarder Onderlinge Verzekeringen en Titulaer & Westerterp (Breda) hebben een volmacht van Monuta ontvangen. Het Leeuwarder bedrijf, geleid door Sake Dol en Bote Posthumus, begon 158 jaar geleden als brandverzekeraar en werkt op dit moment met ongeveer tachtig subkantoren. "Titulaer & Westerterp is van oudsher een familiebedrijf dat met een jong team dit jaar uitstekende groeicijfers heeft laten zien", aldus Monuta.

 

waren aanwezig: Adéle Jeuken (directeur Delta Lloyd Schadevolmachten), Ad Hellings (directeur Schade van Mutsaerts) en Freek Njio, directielid van Mutsaerts.Gé Kuit (accountmanager Volmachten Verzuim De Goudse), Albert Velten (directeur Velten), Bernardo Walta (directeur Volmachten De Goudse), Roel Stevens, (manager Volmacht & ICT Velten) en Erik Bijkerk (accountmanager Volmachten Schade De Goudse).

Reageer op dit artikel