nieuws

Verzekeringsactiviteiten van Mondial onder één paraplu

Archief

Mondial Assistance Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft Mondial Assistance Italië overgenomen. De overname maakt deel uit van een internationale operatie van de Mondial Assistance-groep om de juridische structuur van de verzekeringsactiviteiten te vereenvoudigen.

 

In een eerder stadium vond ook al een vergelijkbare operatie plaats rond de Spaanse Mondial-vestiging. Het is de bedoeling dat op termijn alle Europese verzekeringsactiviteiten van het concern worden samengebracht onder de paraplu van Mondial Assistance Europe in Amsterdam.

 

  &nbspVolgens Kees Bunschoten, financieel directeur van Mondial Assistance Europe, heeft de groep vorig jaar voor bundeling van de verzekeringsactiviteiten in de Nederlandse vestiging gekozen, omdat men hier al beschikte over alle benodigde vergunningen. "Maar ook het toezicht in ons land en fiscale overwegingen hebben een rol gespeeld", aldus Bunschoten.

 

  &nbspDe overnames betekenen overigens niet dat de vestigingen in de verschillende Europese landen gaan sluiten. "Hun werkzaamheden veranderen niet, maar in juridische zin worden het bijkantoren van Mondial Assistance Europe in Amsterdam", zegt Bunschoten, die benadrukt dat het hoofdkantoor van Mondial Assistance, waar ook alle alarmcentrales onder vallen, gevestigd blijft in Parijs. De activiteiten van het tweede hoofdkantoor van het concern, van het voormalige Elvia in Zwitserland, worden op termijn afgebouwd.

 

Reageer op dit artikel