nieuws

Verzekeraars positief over ‘begeleid rijden’

Archief

Het Verbond van Verzekeraars is voorstander van de plannen van minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) voor ‘begeleid rijden’, omdat elders is gebleken dat de verkeersveiligheid er mee is gediend. Wel wordt gepleit voor een verhaalsmogelijkheid voor schade die is ontstaan als begeleiders in de fout gaan.

Verzekeraars positief over ‘begeleid rijden’

Eurlings wil het voor zeventienjarigen mogelijk maken hun autorijbewijs te halen. Tot hun achttiende jaar mogen deze jongeren dan alleen onder begeleiding autorijden. Het begeleid rijden zal waarschijnlijk eind volgend jaar als experiment worden ingevoerd. "Verzekeringstechnisch is het dan wel zaak om de rol van de begeleider en diens aansprakelijkheid helder te krijgen, waar we dan ook bij V&W aandacht voor hebben gevraagd”, aldus het Verbond. Als de begeleider bewijsbaar in de fout is gegaan, door bijvoorbeeld dronken of gedrogeerd te begeleiden, zal de verzekeraar de betaalde schadevergoeding aan derden op hem/haar moeten kunnen verhalen. "De consequentie zal mogelijk zijn, dat men zich minder snel bereid zal verklaren tot het zijn van begeleid rijder", aldus het Verbond.

Reageer op dit artikel