nieuws

Verliespolis doet oproep om intermediair aan te pakken

Archief

Na de verzekeraars moeten tussenpersonen dit jaar met compensaties over de brug gaan komen voor beleggingspolissen, vindt de stichting Verliespolis. Zo’n compensatie zou moeten worden betaald door bedrijven die aantoonbaar onzorgvuldig hebben geadviseerd.

 

Die aankondiging deed Errol Keyner, namens de Vereniging van Effectenbezitters bestuurslid bij de stichting Verliespolis, na het bekendmaken van de schikking met ASR. Hij vindt dat het intermediair een substantiële bijdrage moet leveren aan een oplossing voor problemen met beleggingspolissen. "Veel producten zijn aangesmeerd terwijl de klant ze niet nodig had. Op adviesniveau had het intermediair een grote verantwoordelijkheid."

 

  &nbspNVA en NBVA is gevraagd de leiding te nemen in het helpen van klanten, maar zij wijzen volgens Keyner alle verantwoordelijkheid af. "Tussenpersonen die veel van deze polissen hebben verkocht, moeten worden aangepakt. Als NVA en NBVA niet het voortouw nemen, dan sluiten wij juridische stappen niet uit. 2009 wordt het jaar van de tussenpersoon."

 

  &nbspDe NVA laat in een eerste reactie weten als belangenorganisatie geen rol voor zichzelf te zien in het bemiddelen over compensatie. Bovendien wijst de vereniging erop dat een collectieve claim moeilijk uitvoerbaar is en dat voor individuele gevallen de reguliere klachtenroute via het Kifid de meest aangewezen methode is.

 

Reageer op dit artikel