nieuws

Verliespolis begint rechtszaak tegen Generali

Archief

De stichting Verliespolis, die de belangen behartigt van zo’n 120.000 houders van een beleggingsverzekering, bereidt een rechtszaak voor tegen Generali. De maatschappij maakte afgelopen week op eigen initiatief een door ombudsman Wabeke goedgekeurde compensatieregeling bekend. “Daarover is niet met ons onderhandeld”, aldus Verliespolis.

Verliespolis begint rechtszaak tegen Generali

De stichting vertrouwt het voorstel daarom niet. "Generali is niet transparant over de kenmerken van hun portefeuille en heeft het voorstel en de berekeningen niet willen laten toetsen door de maatschappelijke belangenbehartigers. Uit onderhandelingen met andere verzekeraars bleek telkens weer dat tijdens het onderzoek opmerkelijke en voor de klanten nadelige zaken naar voren kwamen, die uiteindelijk in de onderhandelingen werden opgelost."
Verliespolis wil bijvoorbeeld meer duidelijkheid over de risicopremie. "Juist dit onderdeel is door de ombudsman nauwelijks uitgewerkt, maar wel door ons uitonderhandeld in de drie bestaande schikkingen met Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en ASR." De regeling is voor koopsommen en garantieproducten bovendien minder gunstig dan eerdere akkoorden. "Generali slaat hier een heilloze weg in."
De maatschappij is niet onder de indruk en vertrouwt op een goede afloop: "Gegeven de gevolgde procesgang conform de wensen van de overheid en na toetsing door de ombudsman, voegt een eventuele rol van de stichtingen voor de consument in dit stadium niets meer toe. Gelet op de ervaringen bij andere verzekeraars kan die slechts leiden tot vertraging."
 
 
Zie ook: Generali compenseert ook collectieve beleggingspolissen

Reageer op dit artikel