nieuws

‘Verdiep je, dat betaalt zich uit’

Archief

Mensen hebben vaak niet voldoende kennis om hun financiële toekomst te plannen. Dat kan ze tienduizenden euro’s kosten, ontdekte Maarten van Rooij die er afgelopen week op promoveerde.

Eerder stoppen met werken, een beleggingshypotheek of banksparen, spaarloon of levensloopregeling? Een mens moet steeds vaker zelf beslissingen nemen over zaken die zijn financiële toekomst bepalen. Erg vervelend, want de kennis om een goede beslissing te nemen is er vaak niet.
,,En dat geldt niet alleen voor laagopgeleide mensen,’’ ontdekte Maarten van Rooij. In het dagelijks leven is de econometrist werkzaam bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij kreeg veel vragen uit zijn vriendenkring van hoogopgeleide mensen. ,,Jij hebt economie gestudeerd en werkt bij de DNB, dus jij zult er wel verstand van hebben, hoor ik dan.’’
(Algemeen Dagblad)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Pijn aandelenlease zeurt door
(De Telegraaf, pag. 18)

Reageer op dit artikel