nieuws

Veel klachten over springers Allsecur

Archief

In korte tijd is bij de Reclame Code Commissie een groot aantal klachten ingediend over de nieuwe tv-reclame voor de autoverzekeringen van Allsecur (Allianz). “Het heeft geen zin om nieuwe klachten in te dienen; wij zullen deze zaak behandelen in onze vergadering van 10 februari”, aldus de commissie.

Veel klachten over springers Allsecur

In het filmpje, met als titel 'Jump', springen allerlei mensen van (soms hoge) daken af. Naar later blijkt, wordt hun val gesmoord door bergen kussens van Allsecur. "Uit consumentenonderzoek weten we dat veel klanten het sluiten van een autoverzekering ervaren als 'een sprong in het diepe'. Dit gevoel hebben we in de commercial als een metafoor uitgebeeld", verklaart Alice van Hal namens Allsecur. De reclame is sinds vorige week maandag op tv.
De klagers achten het filmpje in strijd met het fatsoen, nodeloos kwetsend, angstaanjagend en/of een gevaar voor kinderen en de volksgezondheid mede gelet op het gevaar voor navolging. Om de behandeling van de zaak niet te vertragen, zal de Reclame Code Commissie soortgelijke nieuwe klachten niet meer in behandeling nemen.
 
 
Zie ook:  Allsecur-reclame kan door de beugel  (12-02 2009)

Reageer op dit artikel