nieuws

Van Kampen gaat provisies uitvaart achteraf betalen

Archief

Omdat bij sommige tussenpersonen uitvaartpolissen binnen een maand worden geroyeerd, gaat de Van Kampen Groep de provisies voortaan achteraf in termijnen uitbetalen, nadat de verdientermijn is verstreken. Met vijf van deze tussenpersonen is de samenwerking verbroken.

 

  &nbsp"Het is vooral een maatregel om het kaf van het koren te scheiden" zegt directeur Peter van der Linde van de Van Kampen Groep. "Die royementen brengen een administratieve belasting met zich mee, terwijl wij ook nog eens het terugboekingsrisico lopen. De nog niet uitbetaalde provisies worden nu gereserveerd om mogelijke terugboekingen te kunnen verrekenen met de verzekeraar.

 

Gelukszoekers lozen

  &nbspVan Kampen gaat er bij de verzekeraars op aandringen hun provisiemodellen te wijzigen. "Wij hopen dat ook hun ogen open gaan. In een branche die toch al is veroordeeld als de grootste criminele organisatie, moeten wij alles in het werk stellen om deze gelukszoekers te lozen", aldus Van der Linde. "Wij zullen ons hierdoor wel niet populair maken bij het intermediair, maar we hebben even geen andere keus."

 

Reageer op dit artikel