nieuws

Toename aantal donorregistraties

Archief

Het aantal registraties in het donorregister laat sinds eind november een (tijdelijke) toename zien. Of de donorpolis van SEZ daaraan een noemenswaardige bijdrage heeft geleverd, is ongewis.

 

Volgens minister Klink (VWS) is eerder de verspreiding onder zes miljoen huishoudens van het huis-aan-huis-blad Teuntje een mogelijke oorzaak. Klink verwacht in elk geval niet dat de donorpolis het tekort aan donororganen zal oplossen. Volgens de minister is het voorstel van assurantiekantoor SEZ en de vier verzekeraars niet in strijd met de privacywetgeving.

 

  &nbspOp de vraag of de zorgverzekeraars bereid zijn een overlijdensrisicoverzekering aan te bieden aan mensen die bij leven een orgaan afstaan, zegt Klink: "Ik hoop dat zorgverzekeraars zich bezinnen op hun mogelijkheden om die donoren tegemoet te komen.". Klink heeft de Kamer al eerder toegezegd dat hij zelf nader onderzoek zal doen naar (uitgebreidere) mogelijkheden van een arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekering voor donoren die bij leven een orgaan afstaan en complicaties van die donatie ondervinden.

 

Reageer op dit artikel