nieuws

TAF meldt 20% meer premie

Archief

Intermediairbedrijf TAF, dat onder meer onder eigen label maandlasten- en overlijdensrisicopolissen aanbiedt, zegt vorig jaar 20% meer premie te hebben geïncasseerd. Het bedrijf schreef bijna 30.000 nieuwe klanten in de boeken.

 

De groei in 2008 is vooral te danken aan de periodieke premies, die met 234% zijn toegenomen. "Op koopsomgebied is de productie, doordat het aantal hypotheken sterk is afgenomen, teruggelopen met 25%." De afzet van overlijdensrisicopolissen was een veelvoud van die in 2007, omdat TAF pas sinds september van dat jaar actief is op deze markt. "Ik geef liever geen concrete cijfers", zegt directeur Sander Franken. "We zijn eerder geconfronteerd geweest met onze eigen openheid, doordat cijfers bijvoorbeeld verkeerd worden uitgelegd." Het eigen Zelfstandigenplan zou naast de overlijdensrisicopolis een veelverkocht product zijn. "Met de winstgevendheid van TAF is het overigens prima", wil Franken nog wel kwijt.

 

  &nbspVan de Maandlastenbeschermer werden er in het eerste kwartaal van vorig jaar tweeduizend verkocht; in dezelfde periode werd 2.800 een overlijdensrisicoverzekering aangevraagd, volgens Franken destijds goed voor een positie in de top-5 van grootste aanbieders.

 

Reageer op dit artikel