nieuws

STFD in 2008 gekrompen

Archief

De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) verwerkte vorig jaar 968 opzeggingen, terwijl er 744 nieuwe deelnemers bijkwamen. Het totale aantal deelnemers van de stichting daalde hierdoor naar 8.364.

STFD in 2008 gekrompen

"Om nieuwe leden niet op kosten te jagen, schreven wij een groot aantal deelnemers pas begin dit jaar in, zodat wij volgende maand naar verwachting op 8.421 staan", zegt Ellen von Koczian van de STFD. "Dat is een lichte teruggang ten opzichte van januari 2008. Toen stonden we op 8.462."
Van de opzeggers zijn er 260 gestopt in verband met bedrijfsbeëindiging, 24 vertrokken wegens fusie en 10 deelnemers haakten af omdat de AFM hun vergunning introk. "Het aantal vergunningaanvragen bleef in 2008 met gemiddeld 48 per maand opmerkelijk stabiel", aldus Von Koczian. "Ook tijdens de laatste maanden. Van effecten van de kredietcrisis is dus nog geen sprake."

Reageer op dit artikel