nieuws

Stamgast Chris Oomen

Archief

Chris Oomen (60), directeur van zorgverzekeraar DSW, vestigde in het begin van het nieuwe jaar de aandacht op zich. In dit geval ging het om de voorgenomen (indirecte) participatie in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

 

Wat is je achtergrond?

Ik kom uit een gezin van negen kinderen, zeven broers en een zus. Ik heb farmacie gestudeerd en mijn kandidaats Rechten gehaald.

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

Op mijn negentiende heb ik een paard naar Koning Hassan II van Marokko gebracht in opdracht van een nationale handelsdelegatie. Het paard moest echter veertig dagen in quarantaine waardoor ik het niet zelf heb kunnen overhandigen. Wel anderhalve maand een prachtige betaalde vakantie gehad.

 

Wat is de volgende vakantiebestemming?

Muchaniel in Spanje. Daar heb ik een huis gekocht waar ik voortaan heen ga.

 

Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?

Met een olifant. Dat is het handelsmerk van DSW geworden. Een olifant is sterk, slim en een sociaal dier.

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?

Ik was het liefst arts geworden, maar ik kon niet tegen bloed.

 

Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?

Een aantal toespraken van Barak Obama.

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

Ik doe heel veel sudoku’s. Daarnaast ben ik een liefhebber van witte wijn uit de Bourgogne. Ik heb ongetwijfeld de grootste verzameling wijnen van Madame Leflaive.

 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Voor een goede sportwedstrijd, een Brabants worstenbroodje of, als het er is, nieuwe haring.

 

Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?

Hey Jude van The Beatles, ‘The Boxer’ van Simon & Garfunkel en ‘Guns & Roses’ van November Rain.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

In 1962 de finale Real Madrid- Benfica voor de Europa Cup I. De laatste grote wedstrijd van Gento, Puskas en Di Stefano. Dat was de beste voorhoede ooit. Ik was er bij, gewoon achter een touw langs het veld. Dat kon toen nog.

 

Wat is jouw beste sportprestatie ooit?

Ik heb het schoolrecord hoogspringen van 1.70 meter. Ik ben twee keer Nederlands kampioen bridgen bij de apothekers geworden. Ik speelde toen wel met Hans Vergoed, één van de beste bridgers.

 

Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?

Ik heb een huis in Orlando laten bouwen tussen twee prachtige gofbanen in. Maar inmiddels is de dolllar sterk in waarde gedaald en de huizenprijzen ook. Het huis is mooi ingericht, maar ik ben er nog nooit geweest.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

De onoprechtheid waarmee verzekeraars zich naar buiten profileren. Het is ernstig dat het verschil tussen een natura- en een restitutiepolis tot op de dag van vandaag doorettert. En de donorpolis is het absolute dieptepunt.

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

Mijn huis in Orlando bekijken.

 

Facultatief

 

Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?

Barak Obama.

 

Reageer op dit artikel