nieuws

Rusland in groenekaartsysteem

Archief

Begin dit jaar is Rusland toegetreden tot het Council of Bureaux. Buitenlandse automobilisten kunnen voortaan met een geldige groene kaart binnen Rusland rijden zonder grensverzekering te hoeven nemen. Verzekeraars zijn echter niet verplicht hun dekking uit te breiden met Rusland.

Rusland in groenekaartsysteem

Het Russische groenekaartbureau heeft licenties verleend aan twaalf Russische verzekeraars, die als correspondent kunnen optreden voor maatschappijen buiten Rusland. Bij verkeersongevallen op Russisch grondgebied moet er contact worden opgenomen met de RAMI: Russian Association of Motor Insurers. Waarschijnlijk zullen claimsmanagementbedrijven worden ingeschakeld bij de afhandeling van schades, is de verwachting van de Van Ameyde Groep, die hoopt een samenwerking met de Russische verzekeraars te kunnen realiseren, zodat de groep in Rusland kan optreden namens niet-Russische klanten.

Reageer op dit artikel