nieuws

‘Regels BGFO bevoordelen direct writers’

Archief

Bureau D&O vindt dat de regelgeving in het BGFO (Besluit gedragstoezicht financiële organisaties) tekortschiet in het scheppen van gelijke concurrentievoorwaarden tussen intermediairbedrijven en direct werkende aanbieders.

‘Regels BGFO bevoordelen direct writers’

In de loop van dit jaar zal met direct writers overleg plaatsvinden over het geven van inzicht in hun kosten, wat per 1 janari 2010 gerealiserd zou moeten zijn. In een nieuwesbrief zegt D&O eraan te twijfelen of er inderdaad vanaf die datum sprake zal zijn van een gelijkwaardige regeling.

Omdat directe aanbieders geen provisie ontvangen, hoeven ze hun klanten op dit moment ook niets te vertellen over hun financiële belang bij de advisering, zolang ze maar niet de suggestie wekken dat hun advies gratis is. Daarnaast zijn ze niet verplicht om een dienstverleningsdocument te verstrekken en geldt ook de adviesmatch niet voor deze groep.

Reageer op dit artikel