nieuws

Recordaantal faillissementen in slotkwartaal 2008

Archief

In het laatste kwartaal van 2008 zijn 36 assurantiebemiddelingsbedrijven failliet verklaard. Een gemiddelde van meer dan tien faillissementen per maand is in deze bedrijfstak niet eerder vertoond. Het slotkwartaal is goed voor 45% van alle failliete assurantiekantoren in 2008. Als dit tempo voortduurt, loopt de teller in 2009 op tot een recordhoogte, die dan ruim boven de honderd zal liggen.

Recordaantal faillissementen in slotkwartaal 2008

Het jaartotaal over 2008 is uitgekomen op 76. Dat is weliswaar twintig meer dan een jaar eerder, maar toch iets minder dan een handvol jaar geleden.
Het slotkwartaal van 2008 werd voorts gemarkeerd door het omvallen van enkele omvangrijke ondernemingen, zoals Fortucon, Realis, Liocorno, Evers Assurantie Groep en Zekergroep. Zij zorgen er voor dat de schuldenlast die met alle faillissementen is gemoeid meer dan verdubbelt. Voorlopige inventarisaties door de diverse curatoren laten zien dat crediteuren in totaal € 43 mln te vorderen hebben op de kantoren.
Het bankroet van de assurantiebemiddelingsbedrijven betekende in 2008 voor bijna achthonderd mensen het verlies van hun arbeidsplaats.

Reageer op dit artikel