nieuws

Rechtszaak SRK leidt tot Kamervragen

Archief

SP-Kamerlid Jan de Wit wil opheldering van staatssecretaris Albayrak (Justitie) over “de illegale praktijken van de commerciële rechtsbijstandverzekeraar SRK”. De Wit doelt op de mogelijkheid voor het intermediair om klantdossiers via het extranet in te zien.

Rechtszaak SRK leidt tot Kamervragen

SRK-directeur Rob Vromen is bezig de gegevensoverdracht aan derden helemaal in overeenstemming te brengen met de wet- en regelgeving, omdat hij anders, op last van de Haagse rechtbank, op straat komt te staan. De eisen die aan SRK worden gesteld, gelden vanzelfsprekend ook voor andere rechtbijstanduitvoerders.
De Wit: "Ik wil weten of en hoeveel rechtsbijstandverzekeraars zich ook schuldig hebben gemaakt aan deze schending van de geheimhoudingsplicht, die mede is ontstaan door, jawel, marktwerking in de rechtsbijstand." De vragen van De Wit houden verband met het voornemen van de regering om de omvang van gesubsidieerde rechtsbijstand terug te dringen.
 
Zie ook:
 
SRK-topman ontloopt ontslag
 
Geen inzage tussenpersoon in rechtsbijstandzaak
 
Commerciële rechtsbijstand over schreef

Reageer op dit artikel