nieuws

Privacy speelt geen rol bij kilometerverzekeringen

Archief

Voor de jongeren die hebben deelgenomen aan het project ‘verzekeren per kilometer’ van de Stichting ter Ontwikkeling van Kilometerverzekeringen (Stok) en zes verzekeraars blijken privacyargumenten geen belemmering te vormen om te kiezen voor pay-as-you-drive .  

Privacy speelt geen rol bij kilometerverzekeringen

Dat is een van de conclusies die kan worden getrokken uit een onderzoeksrapport. Gedurende een jaar is met behulp van een zwarte doos en mobiele telefonie het rijgedrag gevolgd van een groep van 200 jonge automobilisten tot 27 jaar, verzekerd bij RVS, Nationale-Nederlanden, Unigarant, London, Interpolis of Proteq. De hoogte van de premie werd onder meer afhankelijk van het rijgedrag. Dit leidde tot significant minder snelheidsovertredingen en een veiliger rijgedrag. Inmiddels is Allianz-dochter London in samenwerking met ABZ met een eigen proef gestart met verzekeren per kilometer, dat binnen een jaar in het assortiment autoverzekeringen moet zijn opgenomen.

Reageer op dit artikel