nieuws

‘Premie Beheer Pensioen neemt intermediair werk uit handen’

Archief

In de zakelijke markt streeft Avéro Achmea ernaar meer als volwaardige businesspartners met het intermediair te gaan samenwerken. In dit kader wordt eind deze maand het Premie Beheer Pensioen geïntroduceerd, als eerste product onder een nieuwe paraplu van ‘verzekerbare arbeidsvoorwaarden’, die in de loop van het jaar uitgerold gaat worden bij een selecte groep tussenpersonen.

 

In maart wordt een nieuwe versie van een salaris/diensttijd-, oftewel defined-benefitregeling gelanceerd. "Maar er wordt ook gewerkt aan softwareontwikkeling, E-benefits en personal benefits", zegt manager Zakelijk Advies Willem Wesselink. "Omdat we enerzijds geloven in de zakelijke markt en anderzijds als Achmea sterk zijn op het gebied van arbeidsvoorwaarden."

 

  &nbspHet nieuwe Premie Beheer Pensioen van Avéro is een beleggingspensioen op basis van beschikbare premies, dat door het intermediair bij werkgevers kan worden aangeboden. Voor de oude dag wordt er een kapitaal opgebouwd en op de pensioendatum kan hiervoor een levenslange pensioenuitkering worden aangekocht (direct ingaande lijfrente) eventueel met overgang op langstlevende (nabestaandenpensioen na pensioendatum). De werknemer belegt voor zijn pensioen door gebruik te maken van life cycle-fondsen met afnemend beleggingsrisico naarmate de pensioendatum nadert.

 

Garantie

Het Premie Beheer Pensioen kent twee garantiefondsen, waarvan er één continu garantie biedt gedurende de opbouwfase. Het andere garantiefonds is meer gericht op garantie op de pensioendatum of bij dienstverlating (onder voorwaarden). Er is automatisch een nabestaandenpensioen en een wezenpensioen verzekerd. De pensioenopbouw tijdens een periode van arbeidsongeschiktheid gaat door, aangezien premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid standaard is meeverzekerd.

 

Kostenbesparing

"Omdat de keuzes in deze pensioenregeling door de werkgever worden vastgelegd, zijn geen individuele werknemerformulieren meer nodig, zodat acceptatie en verwerking veel sneller gaan", zegt marktmanager Pensioenen Piet Mulder. "De klantketen wordt zo ingericht dat werkzaamheden zoveel mogelijk vooraan, bij de bron, worden verricht en niet dubbel worden uitgevoerd. In die zin wordt het intermediair veel werk uit handen genomen. Keuzes worden in principe door de werkgever gemaakt, wat leidt tot kostenbesparingen, die tot uitdrukking komen in scherpe tarieven, met name op het gebied van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en het tarief voor het nabestaandenpensioen." Vanaf begin februari wordt de nieuwe strategie volgens Avéro op een ludieke wijze uitgerold bij tussenpersonen.

 

veel werk uit handen."

Reageer op dit artikel