nieuws

Polishouder kaalgeplukt

Archief

Consumenten die een verzekering afsluiten, beseffen niet dat zij de verzekeraar en bank zeer fors spekken. Zij betalen over dertig jaar tot ruim 21.000 euro, alleen al aan beloningen, nog exclusief kosten, zo bericht De Telegraaf. Financieel adviseurs moeten dit jaar, na de affaire met veel te dure woekerpolissen, verplicht al hun verdiensten per verkochte verzekering op tafel leggen.

Polishouder kaalgeplukt

Maar de verzekeraars en banken hoeven hun, tot tienmaal hogere, inkomsten op dezelfde verkochte polis nooit te tonen. De enorme prijsverschillen voor zeer eenvoudige polissen blijken uit het prijsoverzicht (zie hierboven) van een gewone overlijdensrisicoverzekering en de verdiensten die grote verzekeraars en banken daarbij opstrijken. "De maandpremies kunnen per verzekeraar, afhankelijk van hun kwaliteit best verschillen. Maar dat banken en verzekeraars zoveel verdienen op één klant is buiten alle proporties", zegt Pieter Lijesen, directeur van NHP. "Let wel, dit zijn verdiensten pér verzekering”, aldus Lijesen, die de vergelijking maakte.
(De Telegraaf, pag 3)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Verzekering wilde moordenaar kwijt
(De Telegraaf, pag. 5)
 
 
Aantal transacties bestaande woningen in november en december fors lager
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Hypotheken ELQ en Gmac wat riskanter
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)

Reageer op dit artikel