nieuws

Polis Direct online op 200 autopolissen per maand

Archief

Bij Polis Direct hebben vierhonderd mensen de afgelopen twee maanden een autoverzekering online gesloten. Dat kan sinds begin november. De Bovag-dochter gebruikt daarvoor een door een notaris gecertificeerde digitale handtekening.

Polis Direct online op 200 autopolissen per maand

Polis Direct meent daarmee de eerste aanbieder te zijn die voldoet aan de binnenkort van kracht wordende wetsvoorschriften over digitale polissen. Mensen die via internet een polis aanvragen, moeten een e-mail beantwoorden en daarin uitdrukkelijk kenbaar maken de polis digitaal te willen ontvangen. Momenteel kiest driekwart nog voor een polis op papier; jongeren verkiezen juist vaker de digitale variant. In het laatste geval ondertekent Polis Direct de stukken met een gecertificeerde digitale handtekening.
Ook particuliere pakketverzekeringen zijn bij Polis Direct via deze weg te sluiten. Autoverzekeringen vormen echter het merendeel van de 100.000 polissen tellende portefeuille van de Bovag-dochter.

Reageer op dit artikel