nieuws

Ook Uvit geeft eigen risico terug

Archief

Uvit-verzekerden (Univé/VGZ/IZA/Trias) kunnen het verplicht eigen risico van _ 155 in 2009 terugkrijgen wanneer zij bij bepaalde operaties kiezen voor geselecteerde ziekenhuizen.

 

Uvit heeft de ziekenhuizen geselecteerd op basis van kwaliteit, doelmatigheid en geografische ligging. De operaties waarvoor de teruggave geldt, zijn: heuparthrose, kniearthrose, liesbreuk, meniscus (knie) en voorste kruisband (knie). Daarbij geldt dat er daadwerkelijk een operatie moet plaatsvinden. Een poliklinisch bezoek waarop geen operatie volgt, geeft dus geen recht op terugbetaling van het eigen risico.

 

  &nbspOm na de operatie het eigen risico terug te krijgen, kan de verzekerde kiezen uit elf ziekenhuizen, verspreid over heel Nederland.

 

  &nbspDeze teruggaaf geldt voor alle merken en volmachten van Uvit, met uitzondering van IZZ, IZA gemeentezorgpolis (VNG), IZA Cura en Zekur. Voor Zekur bestaan aparte afspraken voor de teruggave van het verplicht eigen risico. Daarbij gaat het om ‘de pil’ wanneer die wordt afgeleverd door de Zekur-internetapotheek en om fysiotherapie bij één van de voorkeurspraktijken.

 

Reageer op dit artikel