nieuws

Obligaties in trek bij verzekeraars

Archief

In het derde kwartaal hebben (vooral levens-)verzekeraars hun beleggingen in zogeheten schuldpapieren, voornamelijk obligaties, per saldo met _ 2,5 mld vergroot. In andere beleggingsvormen werd _ 1 mld gestoken.

 

Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). De toezichthouder schrijft de relatief sterke groei van het in obligaties belegde bedrag toe aan een toegenomen behoefte aan veilige beleggingen. "De grootste bruto-aankopen vonden plaats in overheidspapier. Verzekeraars waren vooral geïnteresseerd in schuldpapier van de Italiaanse, Duitse en Nederlandse overheid." De investeringen zijn gefinancierd met ontvangen premies en met vrijkomend vermogen uit onder meer een aflopende Nederlandse staatslening, wat verzekeraars zo’n _ 1 mld opleverde.

 

  &nbspIn de eerste helft van vorig jaar nam de schuldpapierportefeuille van maatschappijen al met bijna _ 4 mld toe. Dat is overigens niet bijzonder: in de eerste helft van 2007 groeide het in schuldpapieren belegde bedrag met _ 6 mld.

 

Reageer op dit artikel