nieuws

NZA: ‘Kwaliteit vergelijkingssites sterk verbeterd’

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) vindt dat de kwaliteit van vergelijkingssites voor zorgverzekeringen verbeterd is. Acht van de negen onderzochte sites bieden een volledig aanbod van verzekeraars en polissen.

 

Alleen de site van de Consumentenbond behaalde op dit punt niet de maximale score. Volgens de NZA mist de site van de Consumentenbond enkele polissen die zich op specifieke doelgroepen richten. De andere sites die de NZA onder de loep heeft genomen, zijn: FX, Independer, Kiesbeter, Mistermoney, Tcfzorg, Verzekeringssite, Zorgkiezer en Zorgplanet. In 2007 behaalden drie van de acht sites de maximale score bij het aantal verzekeraars.

 

  &nbspOok de informatie over de polissen is aanzienlijk verbeterd, aldus de NZA. "Een jaar geleden vermeldden slechts drie sites volledig correcte informatie over de premie voor de basisverzekering, de kortingen eigen risico en het type polis. Nu geldt dit voor acht vergelijkingssites." Hier liet Mistermoney een steek vallen, zo blijkt uit het onderzoeksrapport.

 

  &nbspDe NZA zegt de zelfredzaamheid van consumenten te willen bevorderen door jaarlijks inzicht te geven in de kwaliteit van de vergelijkingssites

 

Reageer op dit artikel