nieuws

NVA oneens met verbod op pensioenbonus

Archief

De NVA is het niet eens met het ministerie van Financiën, dat collectieve pensioenverzekeringen onder de inducementregels laat vallen en daarmee omzetbonussen verbiedt. “Het ministerie heeft tot nu toe continu gesteld dat zaken die onder de Pensioenwet vallen buiten de WFT blijven. Daar wordt nu ineens vanaf geweken.”

NVA oneens met verbod op pensioenbonus

NVA-directeur Niels Mourits (foto) stelt dat een collectieve pensioenverzekering niet onder de complexe producten valt en als zodanig dus ook niet onder de daarvoor geldende regels kan vallen. "Fundamenteler is onze kritiek op het gegeven dat de regels ten aanzien van beloningen (zoals de BGFO) gericht zijn op bescherming van de consument en dat die regelgeving nu ineens opschuift richting het zakelijke verkeer. Werknemers worden hiermee niet beschermd; een collectief pensioen is een zaak tussen adviseur en werkgever."
 
Zie ook: Financiën schept duidelijkheid over pensioenbonus
 
Lees hier het memo van Financiën

Reageer op dit artikel