nieuws

Nog geen loonmaatregel Willis Nederland

Archief

Joe Plumeri, topman van de internationale assurantiemakelaar Willis, heeft in een intern memo aan het management meegedeeld dat salarissen tot medio 2009 niet worden verhoogd. Hugo Wegbrans, de topman van Willis Nederland, zegt dat dit beleid hier nog niet aan de orde is.

Nog geen loonmaatregel Willis Nederland

Volgens Plumeri worden er binnen Willis ook na medio 2009 "ernstige vraagtekens" gezet bij loonsverhogingen voor medewerkers die meer dan € 75.000 verdienen. Verder moeten uitgaven de 'business' direct ondersteunen en van vitaal belang zijn voor Willis. "Bij al het andere moeten vraagtekens worden gezet." Volgens Insurance Times stelt hij onder meer paal en perk aan investeringen in ict, externe arbeidskrachten en personeelstrainingen. "We moeten sommige zaken opschorten, totdat duidelijk is dat we ze ons kunnen veroorloven."
Volgens Wegbrans kijkt de Nederlandse organisatie ook naar de kosten, maar wordt het beleid om de salarissen te bevriezen vooralsnog niet gevolgd. Willis Nederland kijkt volgens hem terug op een "roerig, maar buitengewoon goed jaar". De jaarcijfers van het bedrijf volgen komende week.

Reageer op dit artikel