nieuws

Nog geen loonmaatregel bij Willis in Nederland

Archief

Topman Joe Plumeri van Willis heeft in een intern memo aan het management meegedeeld dat de salarissen van het Willis-personeel tot medio 2009 niet worden verhoogd. Hugo Wegbrans, de topman van Willis Nederland, zegt dat loonmaatregelen in ons land vooralsnog niet aan de orde zijn.

 

Joe Plumeri, topman van de wereldwijd actieve assurantiemakelaar, zegt dat er ook na medio 2009 "ernstige vraagtekens" staan bij loonsverhogingen voor medewerkers die meer dan _ 75.000 verdienen. Willis gaat zijn personeel rangschikken op prestaties. Plumeri laat weten dat de laagst scorenden zich snel moeten verbeteren en anders het bedrijf moeten verlaten.

 

  &nbspDe Willis-topman vindt voorts dat uitgaven de ‘business’ direct moeten ondersteunen en van vitaal belang moeten zijn voor Willis. "Bij al het andere moeten vraagtekens worden gezet." Volgens het Britse nieuwsmedium Insurance Times stelt hij paal en perk aan investeringen in ICT, externe arbeidskrachten en personeelstrainingen. "We moeten sommige zaken opschorten, totdat duidelijk is dat we ze ons kunnen veroorloven."

 

Roerig maar goed

Volgens Wegbrans kijkt de Nederlandse organisatie ook naar de kosten. "Maar dat is staand beleid. Vooralsnog volgen wij niet het beleid om de salarissen te bevriezen."

 

  &nbspWillis Nederland kijkt volgens hem terug op een "roerig, maar buitengewoon goed jaar". Het vertrek in 2007 van een negen managers naar concurrent Marsh, is het bedrijf inmiddels te boven. "We zijn weer op streek", aldus Wegbrans. De jaarcijfers van het bedrijf worden en dezer dagen bekend.

 

Reageer op dit artikel