nieuws

Nivre-bureaus blijven tegen betaling voor letseldossiers

Archief

Het branchebestuur Personenschade van het Nivre heeft laten weten dat 97% van de ingeschreven belangenbehartigers zich distantieert van het betalen van vergoedingen voor letselschadedossiers. Dat is naar voren gekomen uit een recente ledenraadpleging.

 

In maart dit jaar stuurde het branchebestuur een brief waarin van de aangesloten bureaus werd verlangd dat zij er letterlijk voor zouden tekenen dat zij niet betalen voor letselschadedossiers. Wie met ‘ja’ zouden antwoorden of niet zouden reageren, konden een royementsprocedure tegemoet zien.

 

  &nbspVan de ingeschreven belangenbehartigers distantieert 87% zich niet alleen van betaling voor dossiers; zij hebben ook de verklaring ondertekend waarmee zij aangeven geen contacten te onderhouden met bedrijven die dossiers tegen betaling aanbieden of zelf aan dergelijke praktijken deel te nemen. Vier ingeschreven belangenbehartigers verleenden geen medewerking aan het onderzoek.

 

  &nbspHet verschil tussen de 97% die tegenstander van betaling voor dossiers is en de 87% die daadwerkelijk de Nivre-verklaring heeft ondertekend, vraagt om een toelichting. "Die 10% had reden(en) om geen handtekening te zetten onder onze tekst. Sommigen hebben zelf een verklaring opgesteld en anderen hebben in elk geval laten weten de gedragsregels van het Nivre ten volle te respecteren", aldus Rini Withagen, voorzitter van het branchebestuur Personenschade van het Nivré.

 

Integere mensen

Waarom vier kantoren van de 131 kantoren nog niet gereageerd hadden, is niet geheel duidelijk. Withagen zegt zeker te weten dat het bij de meeste om integere mensen gaat, die echt niet betalen voor letselschadedossiers. "Zij krijgen nog één keer de gelegenheid om te reageren op ons verzoek."

 

  &nbspDat het lang geduurd heeft voordat de sectie Personenschade met de uitkomsten van het onderzoek naar buiten is gekomen, heeft volgens Withagen onder meer te maken met het feit dat de betrokken bestuursleden niet full-time met Nivre-taken bezig zijn. "De ledenraadpleging van afgelopen voorjaar heeft tot heel wat correspondentie aanleiding gegeven."

 

Reageer op dit artikel