nieuws

Nieuwe proef met vastgelopen letselzaken

Archief

Slachtofferhulp Nederland is samen met Univé en letselschadebureau Nostimos een proef gestart om vastgelopen letselzaken weer in gang te zetten. De drie partijen hebben maandag een overeenkomst ondertekend.

Nieuwe proef met vastgelopen letselzaken

De proef is het vervolg op een eerder project van Slachtofferhulp in 2006. Uit dat experiment bleek dat casemanagers vastgelopen zaken weer in gang kunnen zetten door bepaalde groepen letselschadeslachtoffers extra te begeleiden. Het gaat om slachtoffers die niet goed weten hoe ze verder moeten. Destijds ging het om een jaar durende proef voor verkeersslachtoffers in de regio Utrecht. Twee beleidsmedewerkers van de afdeling Verkeer van Slachtofferhulp hebben tien zware zaken in behandeling genomen. De nadruk lag daarbij op juridische begeleiding. Het succes van deze proef vormde aanleiding voor een vervolg. Dit keer heeft Slachtofferhulp de samenwerking gezocht met Univé en belangenbehartiger Nostimos.

Reageer op dit artikel