nieuws

Nieuwe levenproducten Reaal ook provisieloos te sluiten

Archief

Reaal gaat "als één van de eerste verzekeraars" maximale provisieflexibiliteit bieden bij levensverzekeringen. "Wij lopen hiermee voorop in een belangrijke trend op het gebied van beloning van het intermediair." De maatschappij vernieuwt tegelijk het productassortiment.

 

Adviseurs kunnen nu zelf bepalen hoe zij de advieskosten willen doorberekenen aan klanten. Reaal komt later deze maand met een spaarhypotheek zonder renteopslag die vanaf 1 januari ook provisieloos kan worden gesloten. De bijbehorende SpaarHypotheekVerzekering biedt daarnaast volledige provisieflexibiliteit "en iedere storting resulteert direct in verlaging van risicopremie". Uitwisselen van afsluit- en doorlopende provisie en inbouwen van de provisie is ook mogelijk.

 

  &nbspTevens worden vier beleggingsverzekeringen uit het assortiment gehaald en vervangen door de Opstap Hypotheekverzekering 2.0 en de Kies Vrij Beleggingsverzekering 2.0, die een kostenmaximum van 2,5% kennen. "Wij hebben ervoor gekozen onze producten met een ingebouwde bonusprovisie niet meer aan te bieden", zegt directeur Verkoop intermediair René Louter in een speciale uitgave voor tussenpersonen. "Op dit moment werken we aan alternatieven in de lijfrentesfeer. Begin dit jaar is het eerste product beschikbaar: de LijfrenteBeleggingsVerzekering." Ook op stapel staan een HypotheekBeleggingsrekening (bancair) en een HypotheekGarantieVerzekering. "De polissen hebben een vereenvoudigde kostenstructuur en een scherpe premie-eindkapitaalverhouding. De klant betaalt geen aan- en verkoopkosten en de premie voor de overlijdensrisicodekking is één van de laagste van Nederland."

 

Provisie

Standaard wordt 5% afsluit- en 2,15% doorlopende provisie uitgekeerd op de beleggingsverzekeringen (verhouding afsluit- en doorlopende provisie 70-30). In de offertesoftware is standaard 4,05% opgenomen voor zowel afsluit- als doorlopende provisie. De afsluitprovisie voor koopsommen en extra stortingen is verlaagd van 8% naar 5%.

 

  &nbspDe Opstap- en Kies Vrij Hypotheek kennen een afsluitprovisie van 0,88% en 0,38% doorlopende provisie.

 

Reageer op dit artikel