nieuws

Merendeel assurantieklanten accepteert leveringsvoorwaarden

Archief

Klanten van assurantiekantoren reageren positief of in elk geval neutraal als hun tussenpersonen leveringsvoorwaarden blijken te hanteren. Dit concludeert Bureau D&O op basis van een onderzoek onder kantoren die deze voorwaarden gebruiken.

 

In 2007 heeft Bureau D&O in samenwerking met de Bavam en Schouten door een advocatenkantoor algemene leveringsvoorwaarden laten opstellen die specifiek geschikt zijn voor financiële dienstverleners. Bij 49% van de kantoren die deze voorwaarden hebben besteld, zijn ze inmiddels in gebruik.

 

  &nbspVan hun klanten heeft 84% in het geheel niet op de leveringsvoorwaarden gereageerd en bij de overige 16% zijn de reacties overwegend positief. Van de kantoren gebruikt 65% de voorwaarden voor alle transacties; 16% gebruikt ze voor de grotere transacties (zoals hypotheekadvies) en 13% hanteert ze incidenteel. Van de kantoren die ze nog niet gebruiken, geeft 85% aan dat ze hiermee dit jaar willen starten.

 

Reageer op dit artikel