nieuws

Menzis aan de slag met natuur

Archief

Zorgverzekeraar Menzis gaat zich samen met de Stichting Natuurmonumenten inspannen om meer mensen te binden met de natuur door ze te laten bewegen ín de natuur.

 

"Er wordt op het gebied van natuurbehoud en gezondheid veel gedaan en veel geïnvesteerd, maar niet in samenhang", aldus beide partijen. Uit wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat er een verband is tussen natuur en gezondheid. "Natuur heeft een positieve uitwerking op de gezondheid van mensen, op de stemming en concentratie, kan helpen bij het herstel en zet aan tot bewegen. Het percentage kinderen met overgewicht is in wijken met groen 15% lager dan in vergelijkbare wijken zonder groen. Van de kinderen in Nederland komt 70% nooit in een echt natuurgebied."

 

Reageer op dit artikel