nieuws

Lippmann Groep scherpt vrijwilligerverzekering aan

Archief

In reactie op de vrijwilligerverzekering die VNG samen met Centraal Beheer in de markt heeft gezet, heeft Lippmann Groep haar eigen vrijwilligerverzekering aangescherpt.

 

"Wij bieden een uitgebreide dekking die beter aansluit bij het werk van de vrijwilliger. Daarnaast is onze premie beter. De derde pijler waar onze vrijwilligerverzekering op rust, is dat wij persoonlijk voorlichting komen geven bij de gemeenten", aldus een woordvoerder. Risicodragers van de polis van Lippmann Groep zijn AIG, DAS en Zurich.

 

  &nbspHet product van Lippmann bestaat uit vier modules. Als alle modules worden afgenomen, kost dat _ 0,235, terwijl de VNG-verzekering _ 0,250 kost per inwoner. "Dat lijkt niet veel, maar op grote aantallen inwoners loopt dat verschil aardig op."

 

  &nbspHet grote verschil met de polis van Centraal Beheer en VNG is volgens Lippmann Groep dat zij de maatschappelijke stages ook meeverzekeren. "Op de polis van VNG is dat expliciet uitgesloten." Een ander verschil is dat de limieten qua uitkering wat hoger zijn. "Ook bieden wij wat meer keuze. VNG Verzekeringen c.q. Centraal Beheer biedt twee modules en wij vier. Er is wat meer maatwerk mogelijk."

 

  &nbspGemeenten die gebruik maken van de vrijwilligerverzekering van de Lippmann Groep behouden hun recht op de Rijksbijdrage.

 

Reageer op dit artikel