nieuws

Kosten fraudesysteem Fish omlaag

Archief

ABZ verlaagt de kosten voor het raadplegen van het Fraude en Informatie Systeem Holland (Fish) met 25%. De kosten van gebruikerslicenties komen te vervallen. De abonnementskosten blijven gelijk.

Over 2008 heeft ABZ een toename van het aantal raadplegingen van Fish geconstateerd van 63% in vergelijking met 2007. Reden hiervoor is volgens het ICT-bedrijf dat de werking van  Fish in 2008 veel stabieler was, waardoor het voor verzekeraars en volmachten goed in te passen was in de bedrijfsvoering. Ook heeft ABZ een aantal nieuwe volmachtbedrijven aangesloten die voor meer raadplegingen hebben gezorgd. Gelijktijdig heeft ABZ in 2008 de kosten voor het beheer en de exploitatie verder weten te reduceren. In samenspraak met de Stichting CIS is besloten dit in de nieuwe verlaagde tarieven tot uitdrukking te laten komen.

Reageer op dit artikel