nieuws

Korting op zorgpolis Geijsel niet alleen meer voor politie

Archief

De Geijsel Adviesgroep is gestopt met het gebruiken van de term ‘Politie Zorg Polis’ voor de eigen ziektekostenverzekering voor politiepersoneel, die met 20% korting bij Delta Lloyd wordt ondergebracht. Die korting geldt nu voor alle klanten. Bovendien heeft de Nederlandse Politiebond geprotesteerd tegen het gebruik van de naam.

 

De bond, die een contract heeft gesloten met CZ voor de Politie Zorg Polis (PZP), vindt dat Geijsel de term ten onrechte ook toepaste op de eigen variant. "Bovendien zijn de vergelijkingen onjuist", aldus de bond. "Geijsel gaat in de vergelijking uit van een restitutiepolis, terwijl 99% van alle PZP-verzekerden een naturapolis heeft." Ook de dekkingen zouden niet te vergelijken zijn.

 

  &nbspDirecteur Wilfred Mooij van Geijsel heeft de site direct aangepast. "Wij bieden trouwens een restitutievariant en ik probeer juist appels met appels te vergelijken", zegt hij over de vergelijking. Mooij vindt dat er weinig reden is voor ophef. "We hebben maar een paar keer ‘Politie Zorg Polis’ vermeld, maar het was steeds duidelijk dat het daarbij ging om een vergelijking tussen CZ en Delta Lloyd. Waar we de PZP noemen, wordt direct doorgelinkt naar de site van CZ, dus wat is dan het probleem? Het stond er trouwens al een paar jaar op."

 

  &nbspMooij zegt dat de site al op de nominatie stond om te worden aangepast, omdat de bij Delta Lloyd ondergebrachte collectieve zorgverzekering niet meer alleen aan politiepersoneel wordt aangeboden. "Wij bieden met onze eigen polis sinds begin december alle klanten 20% korting en niet alleen politiepersoneel. We zouden de site sowieso hebben aangepast. Maar ik vind het wel een compliment: blijkbaar voelt CZ onze hete adem in de nek. Bovendien komen onze verzekeringen via Delta Lloyd toch uiteindelijk bij CZ terecht. Wij hebben indertijd CZ al benaderd voor een contract, maar kennelijk hebben die warme banden met de bond. Overigens is de Nederlandse Politiebond maar één van de vijf politiebonden."

 

Vergelijken

Hoeveel politiemedewerkers Mooij in de boeken heeft, wil hij niet zeggen. "We doen heel goede zaken; wat we merken, is dat politiemensen veel vergelijken: wij zien altijd veel mensen naar ons overstappen. Het is een groot succes en we zijn blij dat we de korting nu aan iedereen kunnen bieden."

 

  &nbspMooij geeft overigens aan dat de Geijsel-zorgpolis bij geen enkele vergelijkingssite in het overzicht voorkomt. "Vaak bestaat dat uitsluitend uit verzekeringen waar ze zelf in bemiddelen, terwijl zij de indruk wekken de hele markt te vergelijken." Daarmee voldoen de sites volgens Mooij niet aan de zorgplichtvereisten.

 

Reageer op dit artikel