nieuws

Koehandel over pensioen

Archief

Minister Donner (Sociale Zaken) voelt er wel voor de noodlijdende pensioenfondsen de hand te reiken, mits zij akkoord gaan met verhoging van de pensioenleeftijd. De vakbonden en werkgeversorganisaties, die in besturen van de fondsen zitten, is het ruilmiddel in het verkeerde keelgat geschoten, aldus De Telegraaf.

Koehandel over pensioen

De pensioenfondsen spreken van chantage en hebben het voorstel van de CDA-bewindsman resoluut richting prullenbak gewezen. Een woordvoerder van de minister bevestigt dat "alle opties ter discussie zijn geweest”. Het is niet de eerste keer dat Donner op de trom slaat voor de verhoging van de pensioenleeftijd. Eerder riep hij in deze krant op doorwerken tot 70 jaar te willen onderzoeken. Na een golf van kritiek leek hij het heikele onderwerp echter te laten rusten. Door in de gesprekken over de pensioenfondsen het nu op te werpen, gooit de minister opnieuw de knuppel in het hoenderhok.
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
SNS Bank gebruikt garantieregeligng Bos
(Trouw, pag. 13)
 
Niet ontbijten zorgt voor bedrijfsschade
(De Gelderlander, pag. 17)
 
Nieuwe verzekering tegen piraterij
(De Gelderlander, pag. 17)
 
Veel kritiek op steunmaatregelen kabinet
(NRC Handelsblad, pag. 11)
 
Makelaarsketens sluiten vestigingen
(De Volkskrant, pag. 9)
 
AFM waarschuwt voor kredietbemiddelaar
(Het Financieele Dagblad, pag. 21)
 
Verzekeraar Coface bindt strijd aan met Moody’s
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)
 
Virgin-baas wil hypotheken aan de man brengen
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel