nieuws

Klaverblad ziet premie-inkomen groeien, maar resultaat dalen

Archief

Het premie-inkomen van Klaverblad Verzekeringen is vorig jaar gegroeid met zo’n 11% tot een kleine _ 212 mln, zo maakte directeur Richard van der Hart bekend tijdens een bijeenkomst van de Zoetermeerse verzekeraar.

 

Een hoge schadelast, onder meer veroorzaakt door hevige hagelbuien op 22 juni en enkele grote branden vlak voor de jaarwisseling, is er mede de oorzaak van dat de resultaten over 2008 beduidend lager zullen uitvallen dan in 2007.

 

  &nbspOok de kredietcrisis is niet aan Klaverblad voorbij gegaan. De aandelen en het vastgoed zijn sterk in waarde verminderd, waardoor het eigen vermogen een daling laat zien van ongeveer _ 60 mln ten opzichte van ultimo 2007. De solvabiliteit is daardoor (naar schatting) gedaald van 5,5 naar 3,7.

 

  &nbspIn het kader van transparantie wil Klaverblad dit jaar op zoek naar mogelijkheden voor assurantieadviseurs om ook over niet complexe producten afspraken te maken met hun klant en zo hun provisie te variëren.

 

Reageer op dit artikel