nieuws

Inversam groeit, Verfinad broeit

Archief

De intermediairorganisatie Inversam groeit nog steeds in ledenaantal en aangesloten verzekeraars. Er zijn nu 472 tussenpersonen als lid ingeschreven en het aantal verzekeraars dat Inversam steunt, is onder meer uitgebreid met AnsvarIdéa.

 

Initiatiefnemer Ed Creemers zegt samen met enige verzekeraars bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuw product dat begin volgend jaar op de markt zal komen.

 

  &nbsp’Zusterorganisatie’ Verfinad in Woerden houdt zich in de tussentijd opvallend rustig. "Wij krijgen inderdaad wel eens vragen of wij nog bestaan", zegt voorzitter Bert ter Maat van de Woerdense vereniging, die nog steeds tussen de zestig en de tachtig leden heeft. "Op het eerste gezicht is het bij ons vrij rustig, maar onder de oppervlakte broeit er zeker iets." Dat zou dan een nieuw initiatief op intermediairniveau moeten zijn, waarmee Verfinad begin volgend jaar naar buiten wil komen.

 

Grote verzekeraars traag

Inversam heeft inmiddels besloten niet verder te gaan als belangenorganisatie. "Weliswaar is er bij onze leden veel kritiek op NVA en NBVA, maar de leden voelen er toch weinig voor om zelf in het strijdperk te treden." Wel is Inversam nog steeds in onderhandeling met verzekeraars om een vergoeding te krijgen voor de activiteiten. "Helaas met weinig succes", zegt Creemers. "Een goede afspraak maken met verzekeraars blijkt echt een helse klus en daarbij zijn grote verzekeraars wat dit betreft ook nog eens acht keer zo traag als kleine."

 

Reageer op dit artikel