nieuws

Interlloyd ook achter NHP-polis

Archief

Nationale Hypotheekpas (NHP) heeft ASR-dochter Interlloyd gestrikt als risicodrager voor de overlijdensrisicoverzekering die NHP onder eigen label aanbiedt. De inkoopformule start binnenkort met een circa dertig vestigingen tellende eigen franchiseketen.

 

Interlloyd wordt naast het Liechtensteinse Quantum Leben de tweede risicodrager. Per aanvraag wordt bekeken welke partij de scherpste premie biedt. "Door deze samenwerking zullen de gemiddelde premies nog lager komen te liggen", belooft NHP, die claimt dat de eigen overlijdensrisicoverzekering gemiddeld de helft goedkoper is dan bestaande verzekeringen.

 

  &nbsp"Veel mensen zien graag een partij als ASR als risicodrager", zegt NHP-directeur Pieter Lijesen, daarmee doelend op de problemen die banken lange tijd hadden om Quantum Leben als risicodrager voor risicopolissen te accepteren. "Vooral DSB Bank en Direktbank doen nog moeilijk", zegt Lijesen. "Daarnaast laten we hiermee zien dat we een andere partij zijn dan TAF, die ook een Quantum-risicopolis biedt. Daarmee werden we vaak op één hoop gegooid."

 

  &nbspNHP sluit zo’n achthonderd risicopolissen per maand, aldus Lijesen. "Terwijl het nu geen beste tijd is: veel risicoverzekeringen worden immers gesloten in combinatie met een hypotheek. We zien wel dat er steeds meer losse verzekeringen worden gesloten."

 

  &nbspOver enkele weken gaat NHP met een eigen franchiseketen van start. Die telt in eerste instantie zo’n dertig vestigingen. "Dat aantal zal snel doorgroeien naar vijftig. Dit jaar nog willen we landelijke dekking bereiken met ongeveer 140 kantoren."

 

Reageer op dit artikel