nieuws

ING snijdt in kosten en banen

Archief

ING gaat drastisch snijden in de kosten. Nog dit jaar moet dat een bezuiniging van € 1 mld opleveren. Ruim een derde moet worden gerealiseerd door wereldwijd 7.000 banen te schrappen. Bestuursvoorzitter Michel Tilmant is per direct afgetreden.

ING snijdt in kosten en banen

Hoeveel arbeidsplaatsen in Nederland zullen vervallen is nog niet bekend. Wel geeft ING aan dat van alle bezuinigingen 35% binnen het verzekeringsbedrijf moet worden gerealiseerd en 65% binnen het bankbedrijf. Naast de banenreductie snijdt ING in kosten van het hoofdkantoor, externe medewerkers, IT-contracten en marketing, waaronder de sponsoring van de Formule 1. Verder zal ING zich beperken tot landen en markten waarin het een sterke positie heeft. Zo gaat de start van ING Direct in Japan niet door en zullen diverse bedrijfsonderdelen worden verkocht.
Bestuursvoorzitter Tilmant (foto) wordt opgevolgd door Jan Hommen, de huidig voorzitter van de raad van commissarissen van ING. Tilmant blijft tot aan zijn pensioen (1 augustus a.s) als adviseur verbonden aan de bankverzekeraar. Tot de aandeelhoudersvergadering van 27 april neemt Eric Boyer de taken van bestuursvoorzitter waar.

Reageer op dit artikel