nieuws

ING: geen verkoop Nederlands schadebedrijf

Archief

ING doet de suggestie van De Telegraaf dat het Nederlandse schadebedrijf in de verkoop zou staan af als onzin. De in problemen verkerende bankverzekeraar zegt “absoluut geen plannen te hebben dit onderdeel te verkopen”.

ING kondigde gisteren het schrappen van (wereldwijd) 7.000 arbeidsplaatsen aan, alsmede de verkoop van diverse bedrijfsonderdelen. "Op groepsniveau behoren schadeverzekeringen niet tot onze kernactiviteiten", licht woordvoerder Nanne Bos toe. "Maar in Nederland zijn die zo verweven met het levenbedrijf, dat van verkoop geen sprake zal zijn."
De vakbonden overleggen volgende week met ING over de onderbouwing van het aantal te verdwijnen banen, die bovenop de 4.000 arbeidsplaatsen komen die vervallen door de integratie van ING Bank met Postbank. "Over dit plan is goed nagedacht. Dit alles komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dan moet ING in staat zijn onzekerheden over de Nederlandse situatie zo spoedig mogelijk weg te nemen", zegt CNV'er Ahmed Kansouh. Zijn bond zegt geen gedwongen ontslagen te accepteren. FNV Bondgenoten vindt het schrappen van 7.000 banen bij ING 'onaanvaardbaar' en De Unie stelt zich op het standpunt dat het huidige sociaal plan onverkort van toepassing blijft.

Reageer op dit artikel