nieuws

Hoek predikt zelfreflectie

Archief

Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Groep, zegt in zijn nieuwjaarstoespraak dat de branche verplicht is tot een grondige zelfreflectie. “Wat 2008 ons vooral heeft geleerd, is wat er gebeurt als financiële dienstverleners onverantwoord omgaan met hun meest cruciale waarde: vertrouwen.”

"Nu is te zien wat er gebeurt als bij financiële dienstverleners kortetermijnwinst, hebzucht en het eenzijdig focussen op aandeelhoudersbelangen de plaats van vertrouwen inneemt. Want gebrek aan vertrouwen, of misschien nog scherper het beschamen van vertrouwen, daar kunnen we de huidige crisis goed beschouwd op terugbrengen", aldus Hoek.
 
   Vertrouwen is volgens de topman dé prioriteit van 2009. "De enige manier om de huidige financiële crisis te boven te komen is het herstel van dat vertrouwen. Dat vraagt om een andere mentaliteit dan we nu veelal zien. Dat vraagt om bewustzijn in de financiële wereld dat het niet ons eigen geld is, waar we mee werken, maar geld van onze klanten."
 
Premieomzet
Delta Lloyd ondervindt hinder van de huidige kredietcrisis. "Ook 2009 wordt in vele opzichten een onzeker jaar. Niets is zeker in 2009, maar als 2008 voor onze marktpositie als voorbeeld mag dienen, kunnen we vertrouwen hebben in de Delta Lloyd Groep. Met de successen op pensioengebied en de sterke positie van onze schadebedrijven konden we in 2008 voor het eerst een bruto premie-inkomen van meer dan _ 7 mld realiseren."

Reageer op dit artikel