nieuws

Groenemeijer wil van AFM meer daden

Archief

NBVA-voorzitter Rob Groenemeijer vindt dat het repressief toezicht van de AFM effectiever moet worden om de malafide praktijken bij 2% van de branchegenoten aan te pakken.

Groenemeijer wil van AFM meer daden

"Door alleen regels en regeltjes te maken waardoor steeds meer mensen tegen soms onbeduidende lampen aanlopen, gaan we het vertrouwen van het publiek niet terugwinnen", aldus Groenemeijer donderdagmiddag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Apeldoorn. "Wij willen van de toezichthouder geen woorden in de vorm van onderzoeken, maar daden zoals inzicht in de resultaten van het repressief toezicht." Herstel van vertrouwen zal daadkracht vragen, vindt hij. "Maar niet zoals na het recente bezoek van bankiers aan de Tweede Kamer, die door een volledig gebrek aan zelfkritiek en schuldbesef meer wantrouwen oogstten dan dat ze de kiem legden voor herstel van vertrouwen", aldus Groenemeijer.

Reageer op dit artikel