nieuws

Groenemeijer ‘Ruimte voor lefgozers, fraudeurs aanpakken’

Archief

NBVA-voorzitter Rob Groenemeijer was tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van zijn intermediairorganisatie waarschijnlijk onbewust een tikje ambivalent. Hij vroeg enerzijds, in navolging van professor Leo Stevens, ruimte voor de bonafide lefgozer als ondernemer en riep anderzijds de AFM op effectiever fraudeurs aan te pakken.

 

NBVA-voorzitter Rob Groenemeijer vindt dat het repressief toezicht van de AFM effectiever moet worden om de malafide praktijken bij 2% van de branchegenoten aan te pakken. "Door alleen regels en regeltjes te maken, waardoor steeds meer mensen tegen soms onbeduidende lampen aanlopen, gaan we het vertrouwen van het publiek niet terugwinnen", aldus Groenemeijer tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Apeldoorn.

 

Afschaffen

Groenemeijer wil van de toezichthouder geen woorden in de vorm van onderzoeken, maar daden zoals een beter inzicht in de resultaten van het toezicht. "En laten wij ons bij iedere regel voortdurend afvragen of deze wel nodig is en of er misschien andere instrumenten zijn die het ondernemen niet belemmeren. Verder moeten wij er ook niet voor terugschikken om inefficiënte, ineffectieve of overbodig geworden regels weer af te schaffen."

 

  &nbspDe NBVA-voorman beseft dat herstel van vertrouwen daadkracht zal vragen. Hij had zich in dat kader duidelijk geërgerd aan het recente bezoek van bankiers aan de Tweede Kamer. "Door een volledig gebrek aan zelfkritiek en schuldbesef oogstten zij meer wantrouwen dan dat ze de kiem legden voor herstel van vertrouwen", aldus Groenemeijer.

 

Your daddy is rich

  &nbspHet NBVA-feest werd verder opgeluisterd door twee nogal uiteenlopende vrouwelijke zangeressen, de tijdloze kleinkunstenares Jenny Arean en de zestienjarige talentvolle Kim Hoorweg. Die laatste richtte zich muzikaal kennelijk op de kinderen van het intermediair met de klassieker Summertime: "Your daddy is rich and your mother goodlooking".

 

regels."

Reageer op dit artikel