nieuws

GeldXpert wil tachtig kantoren

Archief

Franchiseorganisatie GeldXpert heeft vorig jaar vijf nieuwe vestigingen geopend en wist de omzet met 3% te verhogen. Dit jaar wil GeldXpert de naamsbekendheid vergroten en tien nieuwe franchisenemers toevoegen aan het totaal van 45. Binnen drie jaar wil de keten tachtig kantoren tellen.

 

"Wij zien 2009 met groot vertrouwen tegemoet, juist door de huidige ontwikkelingen in de markt", zegt algemeen directeur André Wolfs. "Als je als adviseur goed je werk doet, kan je dat nu laten zien."

 

  &nbspVolgens Wolfs is het hoog tijd dat banken en financieel adviseurs der bakens eens verzetten en kiezen voor de klant in plaats van de gedachte om op zo kort mogelijke termijn zoveel mogelijk aan de consument te verdienen. "Het is noodzaak de consument anders te benaderen als het om financiële producten gaat. Of het nu een hypotheek of een lijfrentepolis betreft. De financiële sector moet echt begrijpen dat de ingang bij de consument nooit één product kan zijn, maar dat ervoor gekozen moet worden de consument op een breed financieel gebied bij te staan. Daarom gaan consumenten nu ook sneller naar een tussenpersoon die alles doet. De ingang bij de consument moet niet op de hypotheek gefocust zijn."

 

Formule

Om die reden wil GeldXpert zichzelf anders in de markt positioneren dan de hypotheekmerken. "Wij gaan echt richting financiële planning en willen de hele breedte van onze formule gebruiken", zegt Wolfs. "Dat heeft vooral te maken met het gegeven dat in de huidige kritische markt de consument niet snel tevreden is en nog altijd shopt om het beste advies te krijgen. Uiteindelijk gaat het om de visie die je als adviseur nastreeft: kies je voor de ingang bij de consument op basis van een product of op basis van de klant".

 

Reageer op dit artikel