nieuws

‘Een van de overvallers was de zoon van een klant’

Archief

"Op het eerste moment dacht ik nog even dat het een grap was", zegt Edwin Seinen van het kantoor Seinen Assurantiën/SNS Regio Bank in Hengelo dat vorige week donderdag het doelwit was van een bankoverval. Een van de overvallers bleek de zoon van een klant van Seinen te zijn.

 

Toen de overvallers, vier mannen en een vrouw met een mes zwaaiend over de balie sprongen was de gedachte aan een grap snel voorbij. "Mijn medewerkster werd getaped en kreeg het mes op de keel gezet, terwijl ik gedwongen werd de kluis open te maken en het geld af te geven." Seinen had de tegenwoordigheid van geest om op de alarmknop te drukken en wist ook nog het kenteken van de vluchtauto te noteren. "De hele overval nam maar een paar minuten in beslag", zegt Seinen. "Ik had helemaal geen tijd om ergens over na te denken. Ook niet over de vraag wat de gevolgen zouden kunnen zijn als ik de alarmknop zou indrukken."

 

Buit teruggevonden

  &nbspOmdat het kenteken bekend was, konden de daders diezelfde dag al worden aangehouden in Enschede. "Het waren niet al te slimme overvallers", zegt Seinen. "Zij reden gewoon in hun eigen auto. Het waren vier hele jonge mensen van wie er een de zoon van een van onze klanten bleek te zijn. Ik hoop dat politie en pers voorzichtig zijn met de namen, want die ouders weten waarschijnlijk van niets." De buit is teruggevonden, maar de politie heeft niet bekend- gemaakt hoe groot die was. "Wij willen mensen niet op ideeën brengen", zegt hij

 

Fort Knox

Seinen en zijn personeel hebben inmiddels psychologische begeleiding aangeboden gekregen van de SNS Bank, maar de nuchtere Twentenaren willen daar voorlopig niet van weten. "Wij kunnen het tot nu toe zelf wel redden". Wel hebben zij een andere toegangsprocedure gekozen. "Wij willen er geen Fort Knox van maken, maar de toegangsprocedure is nu wel gewijzigd. Wij laten voortaan alle klanten zelf binnen."

 

snel ter plekke. (Foto Wim Goordhuis/De Twentse

Reageer op dit artikel