nieuws

Dwangsom AFM voor tussenpersoon Schoonhoven

Archief

De AFM heeft W. Schoonhoven in Apeldoorn, die handelt onder de naam Koningsstede, een last onder dwangsom opgelegd omdat hij verdacht wordt te handelen zonder vergunning en niet gereageerd heeft op informatieverzoeken van de AFM.

Dwangsom AFM voor tussenpersoon Schoonhoven

Schoonhoven heeft een vergunning voor het bemiddelen in spaarrekeningen. Zijn aanvraag voor een vergunning in het bemiddelen in consumptieve kredieten, hypothecaire kredieten, levensverzekeringen en schadeverzekeringen werd evenwel op 30 november 2007 afgewezen. Uit zijn website blijkt echter dat hij in 2008 nog steeds adviseert over hypotheken en financieringen, aldus de AFM. In augustus en september deed de toezichthouder daarom nog een aantal vergeefse pogingen om hierover informatie bij Schoonhoven los te krijgen, waarna hij een last onder dwangsom kreeg opgelegd.

Reageer op dit artikel