nieuws

Duitsers wisselen vaker van verzekeraar

Archief

Te duur en te weinig service. Dat is grofweg het oordeel van veel Duitsers over hun huidige verzekeringsmaatschappij. Steeds vaker zetten zij die houding in daden om en ruilen hun verzekeraar om voor een nieuwe.

Duitsers wisselen vaker van verzekeraar

Inmiddels toont meer dan 20% van alle Duitsers de bereidheid om een opzegging te sturen naar hun verzekeringsmaatschappij, stelt onderzoeksbureau Psychonomics. In een vergelijkbaar onderzoek van tien jaar geleden sprak 13% over dat voornemen.
De bereidheid over te stappen naar een andere risicodrager is er vooral bij auto-, overlijdens-, ziektekosten-, ongevallen- en rechtsbijstandverzekeringen. De onvrede van polishouders richt zich in eerste instantie op de premie en dekking van de verzekering, maar zeker ook op de service en klachtenafhandeling van de verzekeraar in het algemeen.

Reageer op dit artikel